Kinderdorp Brazilië

Door Inge Bennenbroek

In de stad Nova Friburgo in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro werd op 4 januari 1994 de Braziliaanse tak van humedica opgericht: “Fundacão humedica Seiaca Brasil". De initiatiefneemster was de Franciscaanse zuster (Irmã) Beatriz Semiano, die humedica international benaderde met de vraag voor hulp bij de bouw van een kinderopvangcentrum.

Nadat humedica brazilië was opgericht startten de bouwwerkzaamheden van het kinderopvangcentrum in februari 1995. Korte tijd later kwamen de eerste kinderen al naar het centrum.

Het doel van het project is hulp en opvang te bieden aan kansarme Braziliaanse kinderen en jongeren. Materiële, medische en psychologische hulp wordt geboden, en door middel van vakopleidingen worden de jongeren voorbereid op een volwaardige positie binnen de Braziliaanse maatschappij.

Dagelijks ontvangt het opvangcentrum meer dan 200 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar. Het betreft hoofdzakelijk kinderen die uit de regio ‘Campo do Coelho’ komen. De kinderen en jongeren kunnen in het opvangcentrum terecht voor onderdak, onderwijs (o.a. huiswerkbegeleiding), maaltijden en speelplezier.

 
 
Facebook