Humedica Belgie: Projecten: Humanitaire noodhulp: Pakistan: Humedica's hulpverlening in Pakistan breidt zich uit naar het zuiden

Humedica's hulpverlening in Pakistan breidt zich uit naar het zuiden

Door Judith Kuhl, 2010/08/28

“Ik pak m’n spullen in. Vandaag vertrekken we uit Peshawar en reizen we naar een region ten zuiden van de stad Mullan. De gebieden steden en dorpen gelegen aan de rivier de Indus zijn enkele van de zwaarst getroffen regio’s in heel Pakistan. Vooral de gezondheidstoestand van de kinderen baart ons zorgen.

Onze lokale partnerorganisatie, ARO met wie we al succesvol samenwerkten in het noorden van het land en de organisatie ‘Kindenothilfe’ bevestigen dat bijkomende hulp daar dringend nodig is.

Terwijl ons team van dokters hun werk in Charsadda in het noorden van Pakistan voortzetten, gaan wij als coördinators aan de slag om de situatie in Centraal Pakistan te onderzoeken en de uitbreiding van het hulpverleningsproject in het zuiden van Pakistan, nabij Multan, te overwegen.”

Judith Kuhl, coördinatrice voor Humedica International

"Elke dag wordt ons team gesterkt door de grote dankbaarheid die we terugkrijgen van de mensen." Foto: humedica/Judith Kühl

 
 
Facebook