Humedica Belgie: Projecten: Humanitaire noodhulp: Niger: Eerste voedselpaketten komen aan in Niger

Eerste voedselpaketten komen aan in Niger

Door Arno van den Heuvel, 2010/08/02

Hulp komt op gang voor het door hongersnood getroffen Niger. In de hoofdstad Niamey werden ontelbare dozen met voedsel vanuit de opslagplaats van het “World Food Programma” van de VN op trucks geladen waarna ze vervoerd werden naar ons magazijn in Kollo, waar alles nu ligt opgeslagen.

Foto: humedica

Op 14 juli bereikte een eerste lading voedsel aan in het humedica ziekenhuis in Kollo. Het extra voedsel zal allereerst gebruikt worden om ondervoedde moeders en kinderen te helpen. Dit is hard nodig want het aantal gevallen van ondervoeding in Niger stijgt met alarmerende snelheid. De voeding bevat calorierijke ingrediënten, grote hoeveelheden proteïnen, koolhydraten, vitaminen en ijzer. Eens gemengd met water vormt het een erg voedzame pap die bijzonder rijk is aan essentiële voedingsstoffen.

Foto; humedica

“Samen sterk”: dit is het motto van het werk wat we momenteel doen in Niger. Deze eerste lading voedsel luidt het immers het begin in van een grootschalig voedselprogramma dat zal worden uitgevoerd in samenwerking met onder meer het “World Food Programma” en UNICEF.

In totaal zal er 21 ton voedsel verdeeld worden over meer dan 2500 moeders en kinderen jonger dan 5 jaar. Voedsel zal gedistribueerd worden vanuit 9 gezondheidscentra en het humedica ziekenhuis in Kollo voor een periode van ten minste 6 maanden.

In de strijd tegen de honger in Niger heeft humedica uw steun hard nodig. Help ons het voedselprogramma in Niger voort te zetten en stort een gift op de rekening van humedica Belgium 001-3727183-34 met als vermelding 'Hongersnood Niger'. Bedankt!

Foto; humedica

 
 
Facebook