Humedica Belgie: Nieuws en pers: Tweede voorbereidingstraining voor vrijwilligers is een succes!

Tweede voorbereidingstraining voor vrijwilligers is een succes!

Door Arno van den Heuvel, 2009/10/12

Op woensdag 30 september zakten een kleine 30 deelnemers uit België, Nederland en Duitsland af naar het Europees Centrum La Foresta in Vaalbeek. In dit bosrijke decor werden de deelnemers bekend gemaakt met het werk van Humedica maar vooral ook voorbereid op wat er hun zoal te wachten staat eens ze met Humedica op missie vertrekken naar het buitenland.

De onderwerpen van de training waren dan ook heel divers. Naast voor de hand liggende onderdelen als veilgheidsvoorschriften gedurende missies en tropengeneeskunde stonden er bijvoorbeeld ook een individuele DISC-test en een teambuilding activiteit op het programma. Theoretische delen werden afgewisseld met praktische opdrachten en simulatieoefeningen om een idee te geven hoe het er in het echt aan toe zou kunnen gaan en wat er zoal mis kan lopen. Bij een missie in het buitenland komt immers heel wat kijken!

Naast het programma was ook de samenstelling van de groep deelnemers heel divers; jong en oud, mannen en vrouwen en mensen met heel verschillende professionele achtergronden. Iedereen leerde bij en werkte samen.

Het werden vier intensieve dagen, maar het enthousiasme van de deelnemers was er niet minder om: het werd voor iedereen, zowel de deelnemers als de organisatoren, een erg positieve ervaring. Vele handen werden geschud en ondertussen is iedereen veilig en wel terug thuis, maar wellicht zijn de verhalen van enkele van de deelnemers binnenkort op deze website te lezen wanneer ze als vrijwilliger met Humedica mee op missie vertrekken om mensen in nood waar dan ook ter wereld van medische hulp te voorzien!

 
 
Facebook