Humedica Belgie: Nieuws en pers: Situatie wordt steeds ernstiger in het zwaargetroffen Pakistan

Situatie wordt steeds ernstiger in het zwaargetroffen Pakistan

Door Arno van den Heuvel, 2010/08/10

Na nieuwe zware regenval is het waterpeil op veel plaatsen in Pakistan opnieuw gestegen. Volgens schattingen verloren ondertussen al meer dan 1700 mensen het leven en zijn minstens 14 miljoen mensen dakloos. Niet alleen in het noorden waar de overstromingsellende begon zijn er ernstige problemen, ook in het zuiden van Pakistan is de situatie rampzalig. Bovendien blijven de eerstvolgende paar weken moessonregens mogelijk. Een verbetering van de situatie is dus nog niet direct in zicht.

Foto: humedica/Ferdinand Hofer

In tussentijd kwam er al een week geleden een eerste medische team van Humedica aan in Peshawar. De eerste besprekingen met de lokale partner, ARO, zijn afgerond en het team is ondertussen begonnen met de medische verzorging van de slachtoffers.

De eerste paar dagen werd er gewerkt vanuit Peshawar zelf. Vluchtelingenstromen bereikten de grotendeels van overstromingen gevrijwaarde stad en een aantal scholen en instellingen werden ingericht als opvangcentra. Hier begonnen de hulpverleners van Humedica aan hun opdracht om medische assistentie te bieden aan de vele slachtoffers van de ramp.

Foto: ARO Pakistan

Nu, voorzien van medicijnen tegen onder andere diarree, koorts en infectieziekten, begeeft het Humedica team zich naar een gebied waar de nood volgens ARO zeer hoog is. Ongeveer 18.000 slachtoffers van de overstromingen zouden er zijn samengestroomd.

De omstandigheden zijn zwaar en het aantal slachtoffers is enorm. Het werk dat Humedica momenteel doet in Pakistan is dan ook geen overbodige luxe maar bittere noodzaak. Steun humedica door een financiële gift over te maken op rekeningnummer 001-3727183-34 met als vermelding ‘Pakistan’ en help ons zo om meer mensen en materiaal naar het rampgebied te kunnen sturen.

Foto: humedica/Ferdinand Hofer

 
 
Facebook