Humedica Belgie: Nieuws en pers: Persoonlijke getuigenis

Verbanden leggen tijdens voorbereidingstraining

Door Astrid de Kuijer, 2008/07/01

Vol verwachting ging ik onderweg van Driebergen, Nederland naar Vaalbeek, België. Mijn eerste kennismaking met Humedica zou in deze cursus tot stand komen.

Eénmaal de Belgische grens over begon het ook wel wat spannend te worden. Wat zou ik tegenkomen? Wie zou ik gaan ontmoeten?

Een prachtig groot klooster, deels verscholen achter bomen gaven me het gevoel even een andere wereld in te stappen. Voordat ik het park inreed, ben ik even stil gaan staan om te genieten van dit beeld en de drukte van de snelwegen en mijn dagelijkse beslommeringen achter me te laten.

Oefening in het houden van een persconferentie

De kennismaking met de coördinatoren van Humedica en de medecursisten verraste me. Ik was de enige deelnemer uit Nederland en voegde me bij de Belgische en Duitse deelnemers, artsen en verpleegkundigen.

Het werd een week vol afwisseling: theorie, praktijk, teambuilding. En al na de eerste dag wist ik dat ik van Humedica deel wilde gaan uitmaken.

Deze organisatie doet waar ik graag aan mee wil werken. Met respect voor andere culturen en begrip voor soms bizarre ontmoetingen. De blik gericht op de medemens in machthebbende situaties en in hulpbehoevende omstandigheden.

De cursus heeft me veel gegeven.

Ik heb gelogeerd in een prachtig klooster, ik heb lieve, boeiende en leuke mensen ontmoet. Maar vooral voel ik me voorbereid om de praktijk in te gaan en hoop nog dit jaar in een medisch team van Humedica in Sudan te gaan werken.

Astrid de Kuijer
11-7-2008

 
 
Facebook