Humedica Belgie: Nieuws en pers: Overstromingen in Pakistan: Humedica helpt

Overstromingen in Pakistan: Humedica helpt

Door Arno van den Heuvel, 2010/08/02

De hevigste moessonregens in 80 jaar hebben in het noorden van Pakistan voor zware overstromingen gezorgd. Er zouden al meer dan duizend dodelijke slachtoffers gevallen zijn en volgens schattingen zijn een miljoen mensen getroffen door de ramp en vooralsnog dakloos.

De moesson begint vroeg in juni in Zuidoost-Azié en trekt met zijn hevige regenval langzaam over het Indische subcontinent naar het noorden. Midden juli bereikten de regens Pakistan. Momenteel heeft dit tot gevolg dat vele rivieren buiten hun oevers zijn getreden en hele regio’s onder water zijn komen te staan.

Om deze redenen werkt humedica momenteel aan een rampenplan om de slachtoffers in het getroffen gebied zo snel mogelijk van de eerste medische hulp te kunnen voorzien.

Naast het bieden van medische verzorging en het verstrekken van medicatie zal humedica ook hulpgoederen in de vorm van onder meer tenten, voedsel en drinkwater uitdelen in de getroffen regio. Momenteel wordt er gewerkt aan de samenstelling van een team van medische hulpverleners en worden de details van de missie uitgewerkt.

Humedica was al eerder actief in Pakistan na de zware aardbeving in 2005 en de hevige orkaan die het land trof in 2008. Meer informatie volgt.

U kunt Humedica zeer concreet steunen bij haar missie in Pakistan door een gift over te maken op rekeningnummer 001-3727183-34 met als vermelding 'Overstroming Pakistan'.

 
 
Facebook