Humedica Belgie: Nieuws en pers: Noodsituatie in Haïti

Orkanen verslechteren situatie in Haïti

Door Inge Bennenbroek, 2008/09/08

Drie stormen in minder dan tien dagen tijd hebben in Haïti aan honderden mensen het leven gekost. Verder zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen. President René Preval spreekt van een catastrofe.

humedica vrijwilliger behandelt slachtoffers van orkanen

Zondag 31 augustus zijn twee medische vrijwilligers van humedica Duitsland afgereisd naar Haïti. De bagage van beide mannen bestond onder andere uit een medische kit waarmee meer dan 3.000 personen medisch verzorgd kunnen worden.

De orkanen hebben de schrijnende situatie in het land alleen maar doen verslechteren. De grote armoede onder de bevolking en het tekort aan medische diensten maakte dat humedica al sinds het begin van dit jaar actief is in Haïti. Nadat de onaangekondigde orkaan ‘Gustav’ over het land trok besloot humedica het zenden van medische teams naar het eiland voort te zetten.

Op de eerste plaats focust het aanwezige humedica team zich op de regio rond Jacmel in het zuiden van het land. Naast de medische diensten heeft humedica vanuit Duitsland tevens twee grote hulptransporten gestuurd, die na aankomst onmiddellijk onder de bevolking verdeeld zijn.

Help de mensen in Haïti! Maak nu uw bijdrage over op rekeningnummer: 001-3727183-34 t.n.v. humedica belgium onder vermelding van ‘Hulp Haïti’. Hartelijk dank voor uw steun.

 
 
Facebook