Humedica Belgie: Nieuws en pers: Myanmar getroffen door zware cycloon: Humedica stuurt medisch team

Myanmar getroffen door zware cycloon: Humedica stuurt medisch team

2008/05/07

Zeker 22.000 mensen zijn omgekomen en ongeveer 41.000 mensen worden nog vermist in Myanmar nadat de verwoestende cycloon Nagris dit weekeinde over het Aziatische land trok. Wervelstorm Nargis, met windstoten tot ruim 240 kilometer per uur, liet een spoor van vernielingen na. Slechts enkele uren nadat de cycloon over het land heentrok, besloot Humedica een artsenteam te sturen.

Afgelopen maandag vertrok het medische team naar Thailand. Daar wacht het team nog steeds op de nodige visums. Zodra de visums verkregen zijn zullen zij afreizen naar het zuiden van Myanmar om daar de lokale partnerorganisatie YMCA te ondersteunen. Het Humedica team is voorzien van een medische kit waarmee 3000 patiënten geholpen kunnen worden.

De lokale partnerorganisatie van Humedica, YMCA , heeft al sinds maandag meer dan 600 slachtoffers van medische hulp voorzien in de zwaar getroffen metropool Yangon. Sinds 2006 onderhoud YMCA in deze stad met vier miljoen inwoners een ziekenhuis. Volgens de contactpersoon in Yangon hebben de mensen vooral te lijden van het tekort aan drinkwater. Veel mensen worden door YMCA behandeld met diarreeklachten.

Hulptroepen van de verenigde Naties laten weten dat meer dan twee miljoen mensen dakloos geworden zijn. Er is een schrijnend tekort aan drinkwater, voedsel en medicijnen.

 
 
Facebook