Humedica Belgie: Nieuws en pers: Italië maakt balans op na twee aardbevingen en honderden naschokken

Italië maakt balans op na twee aardbevingen en honderden naschokken

2012/06/05

Humedica steunt wederopbouwprojecten in de zwaargettroffen provincie Ferrara

"Er is hier een nieuw tijdperk aangebroken. Van de ene dag op de andere is hier niks meer zoals het was." Met deze zin spreekt Raffaele namens de meer dan tienduizend Italianen, die in Mei getroffen werden door twee sterke aardbevingen en honderden naschokken. Met "hier" bedoelt de Italiaan de regio Emilia-Romagna in het noordoosten van het land.

Duizenden gezinnen verloren door de twee zware aardbevingen hun huizen. Ook deze kerk was niet tegen het natuurgeweld bestand. Foto: Reuters/Giorgio Benvenuti

Op 20 mei beefde de aarde voor de eerste keer met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter. Gewonden kinden gered worden en verzorgd worden. Mensen die dakloos waren als gevolg van de beving vonden een onderkomen in noodopvangcentra. Maar geen van de slachtoffers kreeg enige rust, voornamelijk door de honderden naschokken die de herinneringen aan de rampzalige gebeurtenissen van die ene dag in mei die zo veel verdriet en ellende met zich meebracht levendig hielden.

Slechts negen dagen na de eerste grote ramp volgde op 29 mei een tweede grote beving, vrijwel identiek in kracht aan de eerste aardbeving. Vooral de stad Ferrara werd opnieuw zwaar getroffen. Veel gebouwen die door de eerste aardbevingen beschadigd raakten waren niet tegen de nieuwe hevige trillingen bestand en werden verder beschadigd of stortten zelfs volledig in.

Minstens 17 doden, honderden gewonden en naar schatting 14.000 mensen die tijdelijk dakloos zijn, dat is de zware balans na de twee natuurrampen die elkaar in snel tempo opvolgden.

Humedica engageert zich voor de wederopbouw van het verwoeste gebied. Ook u kunt hierbij helpen, stort een bijdrage op rekening 001-3727183-34 van Humedica of doe een donatie via Paypal met de vermelding "Aardbeving Italië" en uw bijdrage wordt rechtstreeks ingezet bij wederopbouwprojecten in de getroffen regio.

 
 
Facebook