Humedica Belgie: Nieuws en pers: Humedica stuurt medisch team naar Haïti

Humedica stuurt medisch team naar Haïti

2008/04/21

Nadat de protesten van de hongerlijdende bevolking de afgelopen weken alsmaar grilliger zijn geworden en het tot geweldsuitbarstingen heeft geleid, heeft humedica besloten een medisch hulpverleningsteam naar Haïti te sturen. Het team is afgelopen zaterdag vertrokken.

De situatie op het Caribische eiland is zeer ernstig. Overal in het land heerst er onrust, zijn er massale protesten gaande en word er geplunderd. De bevolking is onzeker; ze hebben geen werk, er is niets of nauwelijks te eten en ze hebben geen toekomst in hun eigen land. Een woordvoerder van de VN vredesmacht in Haïti noemde het afzetten van de zittende regering door de senaat een ‘ernstige terugslag’.

Enkele dagen daarvoor had de zittende president Rene Preval een prijsdaling van rijst en andere dagelijkse goederen aangekondigd. Een maatregel die zijn regering helaas niet kon redden en de bevolking niet tot bedaren heeft kunnen brengen.

Naar aanleiding van de noodsituatie in het land heeft humedica besloten een medisch team te zenden. Afgelopen zaterdag is het team afgereisd naar de hoofdstad Port-au-prince.

De mensen in het armste land van het Amerikaanse continent ontbreekt het aan bijna alles. Met een gemiddelde inkomen per dag dat minder is dan twee dollar is het onmogelijk een zak rijst voor de huidige prijs van 32 dollar te betalen. De honger onder de bevolking was aanleiding tot de zware protesten.

Er is niet enkele een tekort aan voedsel en levensmiddelen. De complete infrastructuur lijdt onder de armoede van het land. Humedica springt hierop in en stuurt naast een medisch team tevens voedingsmiddelen, levensmiddelen, medicijnen en andere goederen naar Haïti.

 
 
Facebook