Humedica Belgie: Nieuws en pers: Humedica stuurt hulp naar slachtoffers aardbeving Italië

Aantal dodelijke slachtoffers aardbeving Italië stijgt: Humedica stuurt hulp

2009/04/07

In de nacht van zondag op maandag werd Italië opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. L'Aquila, de hoofdstad van de regio Abruzzen, werd het zwaarst getroffen. Het dodental van deze aardbeving blijft oplopen. De Italiaanse premier Silvio Berlusconi maakte deze middag bekend dat zeker 207 mensen om het leven zijn gekomen. De hulpverlening ondervindt problemen door de vele naschokken. Nog deze ochtend werd de regio in het midden van Italië nogmaals getroffen door een zware naschok van 4,7 op de schaal van Richer.

Humedica besloot maandagochtend vrijwel direct om een team uit te zenden naar het getroffen gebied, op ongeveer 85 kilometer afstand van Rome. Markus Kohler, coördinator internationale projecten is gisteravond samen met de ervaren chirurg, Professor Dr. Domres en Dr. Kees afgereist naar de regio. Zij hebben een medicijnenkit bij zich met specifieke verzorgingsmaterialen voor aardbevingslachtoffers.

De beving heeft grootschalige verwoestingen aangericht in dorpen in de omgeving. Ongeveer 17.000 mensen zijn dakloos geraakt. In L’Aquila ondersteunt het team van hulpverleners van de lokale partner van de Evangelische Alliantie, een verbond van verschillende Christelijke kerken in Italie. Telefonisch bericht Markus Kohler over de situatie: 'De verwoesingen zijn enorm, vooral oudere gebouwen zijn in elkaar gestort. De omvang van de ramp is moeilijk in te schatten.'

Dankzij de goede lokale contacten kon het Humedica team al direct op dinsdag de slachtoffers van de aardbeving helpen door het verdelen van hulpgoederen, het geven van medische verzorging en het opzetten van een tijdelijk opvangkamp.

Help de slachtoffers van de aardbeving in Italië. Maak nu uw bijdrage over op Rekeningnummer: 001-3727183-34 onder vermelding van ‘aardbevingslachtoffers Italië’.

 
 
Facebook