Humedica Belgie: Nieuws en pers: Humedica ontvangt recordhoeveelheid aan hulpgoederen in 2009!

Humedica ontvangt recordhoeveelheid aan hulpgoederen in 2009!

Door Arno van den Heuvel

Foto: humedica Belgium

Een van de voornaamste acitviteiten waar Humedica Belgium zich mee bezig houdt is het zoeken naar hulpgoederen of gifts in kind (GIK) zoals dit heet in het Engels. De speurtocht naar bruikbare goederen begint meestal met het contacteren van bedrijven en winkelketens. Soms komt het voor dat een partij goederen door een kleine fout, bijvoorbeeld een label dat werd gedrukt in de verkeerde kleur, niet meer geschikt is om op de eigen markt te verkopen. In zo’n geval kan het bedrijf in kwestie deze goederen gratis ter beschikking stellen voor hulpverlening. Humedica haalt vervolgens de goederen op bij deze donor en zoekt er een geschikte bestemming voor. Maar ook meubilair dat vernieuwd wordt in bijvoorbeeld een ziekenhuis of kantoor kan Humedica erg goed gebruiken om in te zetten bij hulpverleningsprojecten.

2009 was ondanks de financiële crisis een uitzonderlijk goed jaar voor de GIK afdeling van Humedica. In het totaal verzamelde Humedica Belgium meer dan 750 paletten met hulpgoederen die alles samen een geschatte waarde van meer dan 1 mljoen euro hadden. Om u een idee te geven: 750 paletten, dat zijn ongeveer 25 grote opleggers. Onnodig te zeggen dat Humedica erg tevreden is met het goede resultaat. Het doet deugd te weten dat donors ondanks het mindere economische klimaat bereid blijven de hulpverleningssector te blijven ondersteunen want hulp blijft in de landen waar de hulpverleningsgoederen naartoe gaan broodnodig. Humedica wil hierbij dan ook alle donors en partnerorganisaties bedanken voor hun steun en goede samenwerking.

Foto: humedica Belgium

Humedica is vooral op zoek naar voedsel, medisch materiaal en hygiëne middelen maar in mindere mate ook naar kleding en meubilair. Het merendeel van de door Humedica Belgium ingezamelde hulpgoederen gaat naar Oost-Europa en Afrika. Heeft u een partij goederen die u beschikbaar wilt stellen voor hulpverlening? Neem contact op met GIK-medewerker Roy Groenewald op het nummer +32 (0) 495872212 of contacteer Humedica via het algemene nummer +32 (0) 16220564. Let wel, de goederen moeten kwalitatief in orde zijn. Vervallen producten, goederen van inferieure kwaliteit en versleten zaken worden niet door Humedica aanvaardt. Hopelijk kunnen we samen in 2010 werken aan een even sterk resultaat en er zo voor zorgen dat er zo min mogelijk wordt verspild en zoveel mogelijk naar mensen in nood gaat.

 
 
Facebook