Humedica Belgie: Nieuws en pers: Humedica helpt vluchtelingen in Sri Lanka

Humedica helpt vluchtelingen in Sri Lanka

Door Inge Bennenbroek, 2009/05/20

Ze worden in kampen ondergebracht maar krijgen onvoldoende verzorging: de honderdduizenden mensen uit het noorden van Sri Lanka die al enkele weken op de vlucht zijn naar aanleiding van het geweld tussen regeringstroepen en de Bevrijdingstijgers van Tamil Eelam (LTTE).

Vluchtelingen hebben dringend hulp nodig. foto: REUTERS

De bevoegde autoriteiten hebben inmiddels de Sri Lankese afdeling van Humedica om hulp gevraagd. Het is Humedica inmiddels gelukt om vanuit een provisorisch ingerichte school in Nellidaddy een eerste lading hulpgoederen te verdelen onder 474 personen. Dit betekent dat ruim 1250 personen via Humedica kleding en hygiënepakketten hebben ontvangen. De overheidsvertegenwoordiger van Jaffna, de heer Kandia Ganesh, heeft Humedica gevraagd om de families ook op langere termijn te gaan ondersteunen. Pastor Sam Rajasuriar, sinds 15 jaar de directeur van Humedica in Sri Lanka, wacht op dit ogenblik dringend op de nodige middelen om de aangevraagde hulp aan de betreffende families te kunnen bieden.

De geplande hulpgoederen zullen bestaan uit dekens, kleding, levensmiddelen, maar ook medische goederen, medicijnen en waterzuiveringstabletten met een totaalbedrag van rond de € 184.000,- voor de komende drie maanden.

U kunt vanuit België de slachtoffers van de burgeroorlog in Sri Lanka helpen door een gift over te maken op het rekeningnummer 001-3727183-34 op naam van Humedica Belgium vzw met vermelding van ‘vluchtelingenhulp Sri Lanka’. Hartelijk dank voor uw ondersteuning.

 
 
Facebook