Humedica Belgie: Nieuws en pers: Haïti: verdeling van hulpgoederen van start

humedica helpt meer dan 4.000 mensen in Haïti

2008/09/11

De wervelstormen hebben Haïti inmiddels verlaten, maar het leed is nog steeds daar. Grote stukken land staan onder water. Vele mensen hebben hun eigendommen verloren.

Hulpgoederen worden door het humedica team uitgedeeld

Al ruim een week is een medisch team van humedica ter plaatse. Het team bestaat op dit moment uit twee Duitse vrijwilligers die de lokale bevolking bijstaan met medische hulp en levensmiddelen. Op dit moment is hun standplaats L’Estere.

Van de ongeveer 6.000 inwoners die het dorp L’Estere telt hebben meer dan 1.500 mensen hun huis verloren. Ook velen uit de omliggende dorpen kunnen niet naar hun huis, of wat hier van over is, terugkeren. Deze mensen hebben dringend noodopvang nodig.

Humedica heeft in de afgelopen dagen onder meer dan 4.000 mensen levensmiddelen verdeeld en is begonnen met de distributie van zuiveringstabletten voor meer dan 2.000 liter drinkwater. Door ondersteuning van partnerorganisaties waaronder Operation Blessing wordt de verdeling van hulpgoederen de komende dagen voortgezet.

Toch blijft de situatie zorgwekkend. Het waterpeil daalt langzaam, en de schade wordt steeds duidelijker zichtbaar. Ondanks alle inzet is er niet voldoende hulp voor iedereen. De spanning onder de bevolking is merkbaar. De verdeling van hulpgoederen kan enkel plaats vinden onder toezicht van de Verenigde Naties om chaos en gewelduitbarstingen te voorkomen.

De al precaire situatie in Haïti is door de wervelstormen alleen nog maar verslechterd. Hulp is hard nodig. Help de mensen in Haïti! Maak nu uw bijdrage over op rekeningnummer: 001-3727183-34 t.n.v. humedica belgium onder vermelding van ‘Hulp Haïti’. Hartelijk dank voor uw steun.

 
 
Facebook