Humedica Belgie: Nieuws en pers: Eerste training een succes

Eerste training van Humedica Belgium voor medische vrijwilligers een succes!

2008/07/01
Zoom (207KB)

Naast practische modules kwamen ook theoretische modules aan bod

Veertien geïnteresseerden uit België, Nederland en Duitsland namen van 25 tot en met 29 juni deel aan het Engelstalige trainingsweekend van humedica belgium. Deelnemers aan de vorming werden ingeleid in de humanitaire hulpverlening en voorbereid op het werken in oorlogs- en rampgebieden.

De training vond plaats in Europees Centrum La Foresta te Vaalbeek. Het functioneren van een mobiele kliniek, het werken in een team, veiligheidsprocedures, het omgaan met cultuurshocks en evacuatie-simulaties waren thema’s die tijdens deze cursus aan bod komen. Op vrijdag 27 juni gaf Dr. Van den Enden van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen een seminar over Tropische Geneeskunde. Naast vrijwilligers van humedica waren er tevens een aantal vrijwilligers van de organisatie Artsen zonder Vakantie aanwezig tijdens deze dag.

Zoom (231KB)

Het functioneren in een team werd getest tijdens een vlottentocht

De reacties van de deelnemers waren uiterst positief. De meesten van hen zullen in de toekomst hun medische diensten verlenen in één van de wereldwijde humedica projecten.

 
 
Facebook