Humedica Belgie: Nieuws en pers: Belgische verpleegster naar Haïti

Belgische verpleegster Lies Schorreels reist af naar zwaar getroffen Haïti

2008/09/15

Vier zware orkanen hebben grote delen van Haïti verwoest. Hulpverleningsorganisatie Humedica heeft ondertussen al meer dan 4.000 slachtoffers kunnen voorzien van levensmiddelen en medische hulp. Desalniettemin blijft de nood groot. Woensdag 17 september reist de Belgische Lies Schorreels af naar het Caribische land om het aanwezige Humedica team te versterken.

De orkanen hebben de al schrijnende situatie in het land alleen maar doen verslechteren. De grote armoede onder de bevolking en het tekort aan medische diensten maakt dat Humedica al sinds het begin van dit jaar haar hulpverleningsdiensten aanbiedt aan de bevolking van Haïti.

Verpleegster Lies Schorreels (links) tijdens de humedica voorbereidingstraining

Als gevolg van de orkanen Gustav, Fay, Hanna en Ike staan grote delen van het land onder water en vrijwel de gehele infrastructuur en agrarische productie in het land zijn verwoest. Enkele honderden bewoners zijn omgekomen in de overstromingen en modderlawines. Velen hebben huis en haard verloren. De spanning onder de bevolking is voelbaar. De verdeling van hulpgoederen kan enkel plaats vinden onder toezicht van de Verenigde Naties om chaos en gewelduitbarstingen te voorkomen.

Al meer dan twee weken is er een Humedica team in Haïti actief om de slachtoffers van de orkanen bij te staan. Op dit moment is hun standplaats L’Estere in het zuiden van het land. Verpleegster Lies Schorreels uit de Mechelse deelgemeente Leest reist aanstaande woensdag naar Frankfurt om van van daaruit samen met collega vrijwilligers af te reizen naar Haïti. De vrijwilligers worden voorzien van een medische kit waarmee 3.000 mensen kunnen worden behandeld.

Humedica roept de Belgische bevolking graag op om de mensen in Haïti te helpen. Een donatie kan worden overgemaakt op rekeningnummer: 001-3727183-34 t.n.v. Humedica Belgium onder vermelding van ‘Hulp Haïti’. Humedica dankt iedereen voor zijn of haar steun.

 
 
Facebook