Humedica Belgie: Nieuws en pers: Aardbeving China: Humedica stelt financiële hulp

Aardbeving China: Humedica stelt financiële hulp beschikbaar via partnerorganisatie

2008/05/13

Slechts tien dagen nadat Myanmar werd getroffen door de cycloon Nagris waarbij meer dan 100.000 doden vielen, is het noordoosten van China getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Duizenden doden zijn hierbij gevallen in de stad Chengdu (provincie Sichuan). Humedica heeft onmiddelijk 10.000 euro ter beschikking gesteld.

Afgelopen maandag vertrok het medische team naar Thailand. Daar wacht het team nog steeds op de nodige visums. Zodra de visums verkregen zijn zullen zij afreizen naar het zuiden van Myanmar om daar de lokale partnerorganisatie YMCA te ondersteunen. Het Humedica team is voorzien van een medische kit waarmee 3000 patiënten geholpen kunnen worden.

De lokale partnerorganisatie van Humedica, YMCA , heeft al sinds maandag meer dan 600 slachtoffers van medische hulp voorzien in de zwaar getroffen metropool Yangon. Sinds 2006 onderhoud YMCA in deze stad met vier miljoen inwoners een ziekenhuis. Volgens de contactpersoon in Yangon hebben de mensen vooral te lijden van het tekort aan drinkwater. Veel mensen worden door YMCA behandeld met diarreeklachten.

Hulptroepen van de verenigde Naties laten weten dat meer dan twee miljoen mensen dakloos geworden zijn. Er is een schrijnend tekort aan drinkwater, voedsel en medicijnen.

Help de slachtoffers van cycloon Nagris. Maak nu uw bijdrage over op rekeningnummer: 001-3727183-34 onder vermelding van ‘cycloonhulp Myanmar’.

 
 
Facebook