Humedica Belgie: Media: Persberichten: Belgische verpleegster naar zwaar getroffen Haïti

Belgische verpleegster reist af naar zwaar getroffen Haïti

2008/09/15

Vier zware orkanen zijn Haïti inmiddels gepasseerd, maar het leed is nog steeds daar. Hulpverleningsorganisatie Humedica heeft ondertussen al meer dan 4.000 slachtoffers kunnen voorzien van levensmiddelen en medische hulp. Desalniettemin blijft de nood groot. Woensdag 17 september reist de Belgische Lies Schorreels af naar het Caribische land om het aanwezige Humedica team te versterken.

De orkanen hebben de al schrijnende situatie in het land alleen maar doen verslechteren. De grote armoede onder de bevolking en het tekort aan medische diensten maakt dat Humedica al sinds het begin van dit jaar haar hulpverleningsdiensten aanbiedt aan de bevolking van Haïti.

Lies Schorreels vertrekt op 17 september voor 16 dagen naar Haïti. Zij wordt vergezeld door twee doktoren en een coördinator.

Als gevolg van de orkanen Gustav, Fay, Hanna en Ike staan grote delen van het land onder water en vrijwel de gehele infrastructuur en agrarische productie in het land zijn verwoest. Enkele honderden bewoners zijn omgekomen in de overstromingen en modderlawines. Velen hebben huis en haard verloren. De spanning onder de bevolking is voelbaar. De verdeling van hulpgoederen kan enkel plaats vinden onder toezicht van de Verenigde Naties om chaos en gewelduitbarstingen te voorkomen.

Al meer dan twee weken is er een Humedica team in Haïti actief om de slachtoffers van de orkanen bij te staan. Op dit moment is hun standplaats het dorp L’Estere. Verpleegster Lies Schorreels uit de Mechelse deelgemeente Leest reist aanstaande woensdag naar Frankfurt om van van daaruit samen met collega vrijwilligers af te reizen naar Haïti. De vrijwilligers worden voorzien van een medische kit waarmee 3.000 mensen kunnen worden behandeld.

Humedica roept de Belgische bevolking graag op om de mensen in Haïti te helpen. Een donatie kan worden overgemaakt op rekeningnummer: 001-3727183-34 t.n.v. Humedica Belgium onder vermelding van ‘Hulp Haïti’. Humedica dankt iedereen voor zijn of haar steun.

Noot aan de redactie:

Humedica Belgium vzw is een non-profit organisatie die is opgericht in januari 2002 met als doel het verlenen van hulp en bijstand aan mensen in nood. Dit wordt gedaan door onder andere het verwerven en verzenden van hulpgoederen ter ondersteuning van hulpverleningsprojecten en het uitzenden van medische teams naar crisisgebieden of gebieden met een structureel tekort aan gezondheidszorg.

Wanneer u geïnteresseerd bent in een (telefonisch) interview met Lies Schorreels (voor haar vertrek of tijdens haar verblijf in Haïti) of voor andere vragen kunt u contact opnemen met:

Inge Bennenbroek
Humedica Belgium vzw

Adres: Panoramalaan 65 – 3012 Wilsele
Tel: 016-22 05 64 of 047-3795842
Fax: 016-23 29 38
Email: info.belgium@humedica.org
website: www.humedica.be

 
 
Facebook